Het Zeilschip De Egelantier

De Egelantier is een prachtig gerestaureerde klassiek zeilschip dat onlangs opnieuw is ingericht met veel moderne elementen. Het is hierdoor een comfortabele locatie voor zakelijke bijeenkomsten en een gezellig schip voor elk feest. De Egelantier biedt aan 45 personen plaats voor een zeiltocht of aan 70 personen wanneer deze in de haven ligt.

De Egelantier is bovenal een zeilschip. Het heeft goede zeilkwaliteiten maar wel een heel vriendelijk vaarkarakter. Zodat het ook geschikt is voor gasten die minder van sportief zeilen houden. Dit klassiek zeilschip is de perfectie keuze voor een heerlijk dag zeilen op het IJsselmeer.

De geschiedenis van De Egelantier gaat ver terug. Tot 1889 om precies te zijn. Toen werd het schip gebouwd als vrachttjalk. Decennia lang voer het over alle Hollandse wateren. In 1996 werd het schip grondig verbouwd tot dagtochtenschip in 2009 is het interieur gemoderniseerd zodat het geschikt is voor zowel een oudere als jongere doelgroep. Bekijk hier de virtuele tour van het schip en laat u verbazen over de ruime inrichting van het schip.

Bekijk de video

Ervaar zelf de unieke beleving van een zeiltocht met de Muider Compagnie.

 

Feest Schip

Ons feest schip is de ideale locatie voor uw party

Feest schip - Misschien kunt u zich niet direct iets voorstellen bij een zeilend feest schip, toch kan een zeilschip de ideale locatie zijn voor een feest. Of u nu een verjaardag, trouwdag, bedrijfsparty of familiefeest wilt organiseren, met onze feest schepen regelt u een onvergetelijk feest voor uzelf en uw gasten.

Zeilen Boot

Zeilen op een boot - Ideaal voor uw groepsuitje

Zeilen boot - Zoekt u een geschikt boot om te zeilen met uw groepsuitje? Met de boot De Egelantier bieden wij u een passend boot om mee te zeilen. Centraal in Muiden gelegen vormt de Egelantier u een fantastisch decor voor uw familiedag of zakelijk uitstapje. De 255 m grote ketch tuigage van deze dagtochten tjalk draagt zorg voor de nodige sportiviteit aan boord.

Platbodem Huren

Een platbodem huren? Huur onze Tjalk De Egelantier

Platbodem huren - Een platbodem huren voor een zakelijk of particulier uitstapje? Dan heeft De Muider Compagnie u veel te bieden. Al 10 jaar hebben wij ons tjalkjacht  de Egelantier in exploitatie. En nog altijd oogt zij fris en modern! Met haar ruime kuip, geriefelijke bar en comfortabele restaurant staat zij nog altijd model voor de concurrentie!

Zeilen Schip

De Egelantier is de perfecte keuze!

Overweegt u om met uw groep te zeilen op een schip? Goed idee. Want samen zeilen is goed voor de teamspirit. Of het nu om een personeelsuitstapje of familie-uitje gaat, nadat u heeft gezeild op een schip keert u terug als “maatjes”!

De ideale zeilboot huren kunt u bij De Egelantier

Zeilschepen huren in Muiden is vrij eenvoudig. Het aantal aanbieders dat een of meerdere zeilschepen in de verhuur heeft is groot. Vaak behoren deze schepen tot de traditionele bruine vloot. Wilt u daarentegen een zeilschip huren dat meer kwaliteit biedt dan komt een automatisch bij De Egelantier. Dit zeilschip, type tjalk, is klassiek doch modern en biedt voldoende ruimte zodat uw gezelschap heerlijk kan genieten.

Over De Egelantier

De Egelantier wordt gevaren door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Zij verzorgen de boekingen en het klantencontact zelf. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Dit geldt zowel zeileigenschappen van het schip als ook de catering. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”.

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Weerbericht

Mostly Cloudy

8°C

Muiden

Mostly Cloudy

Humidity: 81%

Wind: 19.31 km/h

  • 24 Mar 2016

    Rain 10°C 7°C

  • 25 Mar 2016

    AM Rain 9°C 2°C

De Egelantier

Nieuwsbrief